Explorezi aici: Home

Gaseste-ne pe Facebook

Secret Baits Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi informat rapid in legatura cu toate noutatile noastre.

Secret Baits

Totul pentru crap

Cine este online

Avem 15 vizitatori online
Site-ul oficial Secret Baits
Visul unei nopti de iarna PDF Imprimare Email

Inca ma uit la calendar si nu imi vine sa cred. Scriu aceste randuri in 17 februarie si vorbesc la trecut despre o partida de pescuit care s-a intamplat in acest an - 2014! Desi in mod normal ar fi trebuit abia sa imi fac planuri despre o eventuala iesire la pescuit, timpul relativ frumos prognozat pentru intervalul 10-20 februarie incepuse sa ma agite din ce in ce mai mult, si dupa o mica convorbire cu Mircea, al carei rezultat il cam stiam dinainte, punem mana pe telefoane si cautam o balta unde sa mergem pentru un week-end. Cautam o balta nu prea mare, sa putem pescui de pe mal, dar si cu ape mai adanci unde sa cautam pestii. Prima optiune ar fi fost Mika Alas dar e inchis pana la sfarsit de martie! Vorbim cu prietenii nostri Gusti si Tilea, alegem Debeljaca, Gusti ne asigura 2 pontoane si basta.

Mai era de dat doar un telefon, la Secret Baits sa vorbim cu Florin de boilies. Ca de obicei, promptitudine si nici nu inchidem telefoanele bine si ne trezim cu cateva kilograme de Triple X tari de 20 si 2kg de solubile tot de 20, dar "altceva". Mai vine si un kil de pelete si deja suntem in masina pe drum catre Serbia.

Tactica de acasa este croita dupa tipare, ape reci = farfurie de nada, monturi fine si poate da Dumnezeu un peste!

E februarie si doar un optimism debordant si bucuria unei iesiri la pescuit intr-o perioada in care altadata ma chinuiam sa scot masina din parcare dintre nameti sunt suficiente. Ce va fi, va fi si GPS -us ne anunta ca am ajuns la destinatie.

Suntem asteptati si primiti foarte frumos, privim standurile si intr-un glas alegem "trojka" standul 3, mai lat si care la capat bate in varful unei peninsule care ar trebui sa ne asigure si apa adanca si apa mai mica. Este ora 3 deja si primul lucru pe care il facem montam cortul. Mircea e cu cobra in mana si lanseaza pe cobra 500-800gr de Triple X si sperantele noastre odata ce ele, mai dau si eu vreo 800gr de solubile toate imprastiate pe toata suprafata standului si prin vreo 3 standuri vecine ca doar suntem singuri pe balta.

Monturile le stiam, fine si carlige de 6, punem la alegere si tari si solubile pe "hair", coafate cu saculeti in care spargem 2-3 solubile si un pumn de pelete. E 5 seara si ne gandim la a doua zi pe la pranz sa avem prezentari, se face 8 seara, liniste plata, solubilele din galeata de test sunt cam la 15mm, dam afara, schimbam bilele de pe monturi si renuntam la saculeti. Pe balta se vede bine, e lumina destula, lansam de vreo 2-3 ori pana suntem multumiti, chiar la "ata" mai dau eu ceva solubile in directia monturilor si deja e frig. Ne bagam in paturi,caldura sacilor ne copleseste si incepem sa visam la ziua de maine, convinsi ca incalzirea vremii va aduce macar un crap in ape mici si mai calde.

Visam... NUUU, suntem in capul oaselor amandoi si ne uitam siderati la statie cum piuie ca in august si nu se mai opreste, usa cortului e prea mica si firul meu se tot duce de pe tambur. Trambitele raiului suna pe balta si aduc la mal primul crap, e frumos, bate peste 8 kile iar noua ne bate inima cu 8 milioane de tone de fericire in piept. Alta solubila la carlig mai dam vreo 20 de bile tari si 40 de solubile, tot imprastiate pe toata balta,si analizam. Ne ferim de concluzii pripite si ne bagam din nou in paturi, adrenalina si caldura pastrata de culcusuri ne inmoaie, nu mai sunt vise, nu mai sunt probleme de rezolvat, adormim linistiti, de'acum nu mai conteaza. Stim ca ne-am atins scopul, e poate cea mai de pret fotografie din cate am avut vreodata la pescuit. Dormim linistiti pentru o ora, trage din nou, Mircea e deja pe bete, l-a luat si el e superb, bate peste 10kg, il plimba de parca ieri ar fi fost Sfantul Gheorghe nu Valentine Day, si gandim la unison Q.E.D avem amandoi pesti si totul e OK.

Nu a fost sa termine aici, balta a fost atat de darnica incat pana dimineata mai punem 5 pesti, unul mai frumos ca altul culminand cu un comun de 14.76 pe la 2 noaptea, ultimul il luam pe 4.30 cand deja e frig bine de tot, minus 3 grade si o ceata de nu mai vedem unde sa lansam, punem plumbii pe mulinete si adormim fericiti. A doua zi mergem pe aceeasi reteta nadim submoderat si foarte larg, pastram monturile si nu mai prindem nimic pana pe la 2 dupa amiaza cand secera Mircea vreo 3 la rand si eu inca doi, intre care o oglinda de 14.600 care "ma driluie" vreo 15 minute in fata pontonului. Ne privim in ochi si intelegem ca oricat incerci sa gasesti si alte explicatii la ce s-a intamplat pana acum, o concluzie se impune : Triple X ca baza si noile solubile ca alternativa si-au facut din plin datoria. Nu poate fi vorba nici de stil de pescuit, nici de experienta si nici de noroc, pescuiam in ape de la 1.5 la 4 metri adancime si la o temperatura a apei de 4-5 grade. Chiar daca suntem singuri pe balta, nu reuseam sa adunam atatia pesti fara calitatea nadei Secret Bait.

A urmat inca o noapte care parea sa se desfasoare dupa tiparul celei dintai, pestii insa au scazut in calitate, am prins inca 4-5 dar sub 8kg, motivul il stiam, administratia baltii a inceput sa pompeze apa in lac, apa care intra pe la capatul opus standului nostru, si nivelul crestea vazand cu ochii.

Dar nu ne doream mai mult. La 1 noaptea impacati sufleteste am pus din nou plumbii pe mulinete, erau 6 grade afara, si 60 in sufletele noastre, am dormit linistiti si fara vise. Nu mai aveam la ce visa, visul nostru devenise realitate.

Multumim Debeljaca, multumim Secret Baits.

by Doru Caragin (n.r. Doruletzu).

Mai multe poze de la aceasta partida gasiti in galeria foto a site-ului aici, sau pe pagina noastra de Facebook!