Explorezi aici: Home

Gaseste-ne pe Facebook

Secret Baits Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi informat rapid in legatura cu toate noutatile noastre.

Secret Baits

Totul pentru crap

Cine este online

Avem 18 vizitatori online
Site-ul oficial Secret Baits
Intalnire de gradul Triple X PDF Imprimare Email

Totul incepe cu un telefon pe care il primesc de la amicul meu Tibi Crivoi care ma invita la o partida de pescuit de 72h pe balta din Palic. Ok spun eu, iar el ma informeaza ca avem rezervate pontoanele 11 si 12. Nu trec decat cateva secunde si iata-ma vorbind cu Florin la telefon pe care il rog sa ma aprovizioneze cu ceva Triple X, de care nu ma pot desparti, atractantul aferent si ceva critic echilibrate, cunoscand balta din partide precedente stiu ca aceste pontoane nu prezinta un substrat tare peste tot. Timpul trece intr-o clipa, produsele Secret Baits sunt la mine in mana, proaspete ca intotdeauna si pregatite.

Ma hotarasc ca un pat de nada nu va fi de ajuns si decid sa imi fac doua paturi de nada dar unul dintre ele sa fie cu elemente mai mici pentru o frecventa mai ridicata a trasaturilor, peletele SB sunt perfecte, mai adaug si ceva seminte si gandesc in sinea mea ca din totalitatea pestilor prinsi pe acest pat de nada, macar unul sa fie mai imbracat...

Iata-ma cu Tibi in masina, stim ca prognoza meteo va fi una capricioasa, si suntem sceptici cu privire la capacitatea noastra de a pacali pestii in asemenea conditii, dar nu ne lasam si suntem deja cu rod-pod-ul pe ponton grabiti sa dam plumbii in apa alaturi de bunatatile pe care vrem sa le oferim crapilor.

Nu trec decat 4 ore pana cand apare si primul crap care cantareste nu mai putin de 11,60 Kg urmat la putina distanta de doi crapi sub 10 kg si unul de 12,10 Kg. Sunt fericit, strategia incepe sa prinda contur iar eu dipui ceva solubile si le plasez ulterior pe patul de seminte, iar in final imi zic ca voi renunta complet la acestea nadind cu predominanta bile tari. Timpul trece trasaturile sunt constante din ora in ora, cu nenumarati crapi intre 11 si 14kg.


Iata ca avem si un vizitator, se pare ca vorbeste ungureste, nu il intelegem deloc, dar ne da in mana o candela si ne informeaza ca Ivica, patronul baltii nu cu mult timp in urma "a adormit". Cu un sentiment pe care nu il pot descrie aprind in capul pontonului candela, si il rog in gandul meu pe Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui...

E furtuna, ma uit inmarmurit la Tibi si dam din cap neputiciosi stiind ce ne asteapta daca avertizorul incepe sa sune, eu sunt norocos, Tibi nu!

Zorii zilei de vineri ma trezesc cu un run nebun, reusesc sa pun pe mal un ciortan. Sunt cu cobra in mana, nadesc,avertizoarele incep sa sune si pun pe saltea un comun trecut de 14 kg si o oglinda de 16,10 Kg. E cel mai mare peste al partidei pana acum si va fi urmat de nenumarati pesti in media baltii.

Se abate asupra noastra o furtuna cu grindina, credeam ca Sf. Ilie e in luna aprilie, Tibi spune ca nu! Are dreptate, dar ce e afara e infiorator. Se fac 36 de ore cu peste 20 de crapi pusi pe saltea. E ok spun eu, pun capul pe perna moale hotarat sa las patul de nada sa respire dupa nebunia din aceasta zi.

E sambata, eu sunt cu cobra in mana nadesc masiv paturile de nada cu Triple X. Pauza... arsita soarelui parca a secat balta de peste, sunt foarte nedumerit, dar in acelasi timp faptul ca nu prinde nimeni imi confirma ca sigur patul de nada nu s-a taiat... nu am stare si ma gandesc la vorbele tatalui meu " Ia-te si lucra pe bete nu sta..." ma uit jilov la borcanelul cu Critic Echilibrate de la Florin si imi simt un moment fantastic de inspiratie. Iau cea mai mare bila din borcan, o tai in doua si fac un butterfly de toata frumusetea dar nu e suficient imi spun eu si mai adaug o bila de 16 tot din borcan. Pun batul la structura pe care mi-o ofera standul si astept. Ma uit la Tibi si ii spun... daca pleaca batul rosu sigur trebuie sa fie ceva "mamulos"...dar ma uit inmarmurit si nu imi vine sa cred avertizorul rosu scoate un singur bip, se opreste, nu intep, nu sunt sigur, dar observ ca firul meu pleaca in lateral spre stanga... curajos intep si simt ca ceva greu se lasa pe varful lansetei. Tibi e in drill, ne ferim unul de celalalt Tibi scoate un exemplar frumos si il rog sa nu il pastreze la poza, nu mai pot tine mult crapul in apropierea pontonului....e in minciog... tip nebuneste pe balta, sunt plin de adrenalina, pestele e mare, e peste recordul meu clar. Vine repede si vecinul Tommy de pe standul vecin sa vada minunea, cantarul indica 21.20 kg. Un comun frumos pe care ma chinui sa il tin in fata aparatului foto... e nabadios si pe mal!

Sunt fericit, lansez montura in acelasi loc, nu sper la mai mult, nu mai am la ce spera, e partida perfecta... inchin un pahar de vin in memoria lui Ivica care de acolo de unde este se pare ca a avut grija de noi, suntem cel mai activ stand de pe balta, ma imbratisez cu tatal meu in gand si ma asez linistit in pat.

Nu imi vine sa cred...avertizorul rosu suna din nou ca nebunul... imposibil imi zic, nu gasesc fermoarul de la cort, ma impiedic dar reusesc sa intep, strig la Tibi care s-a trezit buimac din somn "il am"... ma lupt cu el pret de 15 minute. Tibi il ridica, e in saltea si nu imi vine sa cred...o oglinda de toata frumusetea de 20.60 kg. Sunt in heaven sau unde sunt? Punem pestele la sacul de pastrare, echipamentul foto nu ma ajuta pe timp de noapte, dar la prima raza de soare apare pe obiectivul aparatului foto! Ce partida!!!

Multumesc in primul rand colegului meu Tibi, lui Ivica acolo unde este si tatalui meu care cu sufletul era mereu langa mine invatandu-ma ce sa fac! Multumesc Florin, multumesc Secret Baits!

Va urma...

By Mircea Caragin

NR. Mai multe poze de la aceasta partida gasiti in galeria foto a site-ului aici sau pe pagina noastra de Facebook. Nu uitati sa dati Like paginii noastre!