Explorezi aici: Home

Gaseste-ne pe Facebook

Secret Baits Newsletter

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi informat rapid in legatura cu toate noutatile noastre.

Secret Baits

Totul pentru crap

Cine este online

Avem 7 vizitatori online
Site-ul oficial Secret Baits
Orient Express pe Sanpaul PDF Imprimare Email

Am acceptat bucuros sa incerc in cadrul unei partide de pescuit boilesurile Orient Express de la Secret Baits. Gabi Tilea, bunul meu prieten de la Timisoara, artizanul acestor boilesuri, reprezenta deja pentru mine garantia acestei nade. Am ales sa pescuiesc pe Balta de la Sanpaul, standul 9, un stand fara structuri care sa faca o diferenta majora. Am avut la dispozitie 3 kg de bile dintre care 1 kg de 16, pasta si un sortiment de popup-uri din aceeasi gama. Montura folosita a fost de tip snowman, am folosit atat pasta pe plumb cat si un guler de pasta intre pop-up si bila de carlig.

Prima prezentare a fost atat un succes cat si o mare dezamagire, un foarte frumos crap oglinda a reusit sa se scape de carlig la minciog, dupa un dril prelungit. Stiu ca in general pestele scapat este cel mai mare, dar acesta efectiv din ce l-am vazut a fost cel mai mare cu care am avut de-a face pe Sanpaul, pacat ca nu am reusit sa-l pun pe saltea. Noaptea a continuat bine, nada nu a excelat vizibil fata de celelalte cu care pescuiam comparativ, e drept ca nu am tinut o evidenta exacta, dar m-am declarat multumit. Dimineata vorbesc cu Florin si Gabi despre rezultate, ambii imi spun ca trebuie sa nadesc mai mult, mai putin de un kg este destul de putin.

Ziua trece fara aproape nici o prezentare, spre seara nadesc aproape toata cantitatea de bile ramase: peste 2 kg, din care 1 kg de boilesuri de 16 mm. Daca seara precedenta au mers bine aceste bile, in aceasta ultima seara acestea aproape au monopolizat vadul de pescuit, peste 70% din prezentari le-am avut la aceasta nada.

Am pescuit aproape in exclusivitate la aceasta lanseta. Obosit, spre dimineata ma pun la somn, nu inainte de a mai arunca odata lanseta, insa de data aceasta fara a mai improspata momeala sau de a pune pasta. Dimineata sunetul avertizorului ma trezeste si boilesurile de la Orient Express imi aduc pe saltea un frumos exemplar de crap de aproape 17 kg. Se pare ca "teoria nadelor spalate" nu e doar teorie. A fost cireasa de pe tort, sau mai bine spus o compensatie pentru pestele pierdut la inceputul partidei, trebuie sa recunosc ca inca ma gandesc la el.

Nu spun ca boilesurile Orient Express sunt mai bune decat altele, dar in mod cert pot spune ca prind bine peste, si prind crap frumos, acolo unde este. Daca e ceva de care mi-a fost dor de la ultima colaborare cu Florin Negrea, a fost de atentia lui la detalii. Boilesuri rulate perfect rotunde, ambalaje frumoase, bun gust. Unele din toate astea conteaza doar pentru pescar, altele nu, dar in mod cert toate aceste detalii iti fac placere cand pescuiesti cu un produs Secret Baits. O sa imi faca placere sa mai pescuiesc aceste bile, felicitari sincere artizanilor lor.

Povestea lor incepe.

De Alin Pitters

(n.r. Mai multe poze de la aceasta partida gasiti in galeria foto a site-ului aici sau pe pagina noastra de Facebook.)